En danskväll i midsommartid

– En hyllning till Boda Spelmanslag

Boda Hembygdsförening bjuder in till Jubileumsfest för Boda Spelmanslag 70 År
Ända från 1974, när den stora danslogen blev klar på Gammelgården, har spelmanslaget varje sommar i 49 år- spelat upp till dans fredagskvällar på logen i Boda.
Så otroligt många människor som under dessa år, kväll efter kväll, år efter år, ibland långt fram på morgontimmarna, har dansat runt på det fina trägolvet. Det finns tillfällen där vi tvingats säga Stopp - vid 07.30 på morgonen och mota ut 30-40 danspar och säga att nu måste vi stänga för vi ska öppna igen kl 13,00 för nästa evenemang och vi behöver alla sova lite innan dess.
Laget har varit mycket uppskattat för att vara ett spelmanslag som spelar så bra till dans och vi har rest runt i Sverige på många olika platser och spelat till dans. Under 80 och 90 -talet reste laget, både vår och höst med buss till Stockholm, för att på Mälarsalen spela till dans och det fanns tillfällen där folk stod i kö i trappan upp till dansplanet, för att komma in och få dansa till Bodalaget. Det sägs också att Boda Spelmanslag har publikrekordet på Mälarsalen!
Boda Hembygdsförening vill bjuda in till denna festkväll, för att tillsammans med några av våra närmaste grannspelmanslag, spelvänner och självklart alla dansare, med spel, dans, mat, kaffe och tårta, fira Boda Spelmanslag 70 år!

Vi vill från Boda Hembygdsförening uttrycka tacksamhet för att vi har ett så fantastiskt spelmanslag och säga ett stort Tack till Boda Spelmanslag för de här 70 åren och för alla tusentals timmar som ni spelat till dans på logen i Boda!
Gunnar Brandin
/ Programansvarig

  • Söndag 30 juni 20.00
  • Boda Gammelgård
  • 150 kr

Spelmän från Boda
Boda Spelmanslag
Boda Spelmanslag
Boda Spelmanslag på Boda loge
Boda Spelmanslag

loggor konserter


följ oss

© Brandin music & design.
Alla ickeredaktionella bilder på sidan är fotade av Hans Olander om inte annat anges.

Kontakt

Sockenstugan
Nyåkersgatu 2
795 96 BODA KYRKBY
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.