Dans till Bollnäs och Alfta Spelmanslag

Den 14 juli kommer en buss lastad med ett 40-tal spelsugna spelmän från Alfta- och Bollnäsbygdens spelmanslag. Alfta spelmanslag leds av Gunnar Östergårds och Bollnäslaget av Bengt Jonsson.
Alfta Spelmanslag bildades 1967 och består idag av ca 25 spelande medlemmar.Grundrepertoaren är låtar från Voxnadalen i södra Hälsingland, samt låtarfrån övriga Hälsingland. Repertoaren består även av låtar från södra/östra Dalarna, Härjedalen, Jämtland, Norge samt låtar från andra landskap i Sverige, vilket ger en bred stomme för låtval till olika evenemang. Under senare år har laget spelat till dans på bl.a ”Polskecirkusen”, ”Folk och Dans i Svaben”, Uppsalastämman och Orestämman. "Vi vill hålla en varierad repertoar för att tilltala dansarna vid polske-och gammeldans.”
Bollnäsbygdens spelmanslag bildades 1949 och har idag ca 30 aktiva medlemmar.Till kvällen i Boda kommer 25 förväntansfulla spelmän mellan 15 och 90 år på fiol, nyckelharpa, flöjt och gitarr. Bollnäsbygdens spelmanslag blev Nordiska mästare för spelmanslag i Sälen 2009. Efter det har det blivit spelningar i bland annat Rudolstadt i Tyskland, Kaustinen i Finland och i Korrö, Umeå, Uppsala och Falun. I Boda kommer vi att få höra polskor och gammeldans med garanterat sväng.
I mån av plats på scenen kommer lagen även att spela några tillsammans..

  • fredag 14 juli 20.00
  • Boda Gammelgård
  • 150kr

Bollnäs spelmanslag
Alfta spelmanslag

loggor konserter


följ oss

© Brandin music & design.
Alla ickeredaktionella bilder på sidan är fotade av Hans Olander om inte annat anges.

Kontakt

Sockenstugan
Nyåkersgatu 2
795 96 BODA KYRKBY
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.