Skip to main content

Danskurs med Anna Öberg och Jonas Brandin

Denna kurs vänder sig både till dig som är ny på dansgolven och till dig som har dansat tidigare men vill fördjupa ditt dansande. Med utgångspunkt i rundpolska kommer vi på ett lekfullt sätt att utforska samdans, improvisation och musikalitet.

Anna och Jonas undervisar ofta tillsammans på Malungs folkhögskola där fokus är att röra sig till musik och att hitta kommunikationen mellan musik och dans -  dansspelman och dansare.

 • Tid:

  torsdag 4 juli och fredag 5 juli 10.00 – 15.00

 • Pris:

  900 kr som betalas in på bankgiro: 5335-7901,
  ange meddelande: Siljan 137

 • Mer info:

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. el 070 377 13 33


Anna Öberg har under åren undervisat på mängder av kurser och workshops både inom och utom Sverige. Sedan 2011 är hon huvudlärare i folklig dans vid Malungs Folkhögskola och verkar även återkommande som gästlärare på bla Danshögskolan i Stockholm och andra institutioner inom dans, musik och scenkonst. Som dansare och koreograf har Anna turnerat internationellt och nationellt sedan 2006 och hennes konstnärliga arbete har bla visats på scener som Dansens Hus, Norrlandsoperan, Dalateatern och Scenkonst Sörmland för att nämna några.

Jonas Brandin är sedan många år verksam folkmusiker och fiolpedagog, utbildad på Kungl Musikhögskolan i Stockholm, och arbetar för närvarande som en av huvudlärarna på Malungs folkhögskolas folkmusik- och danskurser. Jonas har stor erfarenhet av att spela till dans, både i undervisning och som dansmusiker. Jobbade i många år som dansspelman på danskurserna under Rättvisdansen och Rättvik Folklore Festival, tillsammans med Hadrian Prett, där polskor från Boda, Rättvik, Bingsjö, Ore och Orsa lärdes ut.
Jonas huvudsakliga tradition är musik från Boda men han spelar gärna låtar från andra delar av vårt avlånga land.